torsdag 12. desember 2013

Lillesand har ikke råd til en dårlig dag

I privatøkonomien ønsker de fleste å ha noen kroner i banken i tilfelle det dukker opp uforutsette utgifter. Du vet det blir vanskelig dersom du ikke har penger til ny, hvis den gamle vaskemaskinen ryker.

Høyre, med sitt vedtatte budsjett, legger nå opp til at kommunen ikke kan takle utforutsette utgifter. Får vi noen store økonomiske overraskelser i 2014 vil det merkes godt på tjenestetilbudet i kommunen.

Høyre underkommuniserer graden av et trangt budsjett ved ikke å skjerme de aller svakeste gruppene mot kutt, og ved ikke å sette av midler til fond. Kassa begynner å bli tom.

Etter at å ha brukt største delen av innlegget sitt til å prate om en veistubb, påpekte Johannes Vallesverd i onsdagens bystyre at han hele tre ganger hadde sagt at budsjettet til Høyre var ansvarlig.

Det holder ikke å påstå at du er ansvarlig, hvis ikke du oppfører deg ansvarlig.

Høyre har i stor grad gått for de kuttene rådmannen har lagt fram, men de har hoppet bukk over rådmannens forslag om nye inntekter. Det gjør at Høyres forslag er et par hakk mer risikabelt enn rådmannens forslag og er derfor mindre ansvarlig.

Arbeiderpartiets forslag til budsjett la opp til å skjerme de svakeste gruppene mot kutt i tjenestetilbudet, samtidig som vi ønsket å starte arbeidet med å bygge en robust og bærekraftig kommuneøkonomi.

Denne jobben må gjøres, og mitt parti, Lillesand Arbeiderparti mener det er mest ansvarlig å starte jobben nå.

 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar