torsdag 8. januar 2015

Tid for ny legevaktordning lokalt i Lillesand ?

Faksimilie fra Fvn 6.januar 2015
Denne uken har vi lest om usikkerhet knyttet til legevakten i Kristiansand. 5 kommuner vil ut av samarbeidet og legevaktsleder forteller til Fvn at legevakten vurderes flyttet. Hva skjer? Skjer det så mye at vi i Lillesand bør revurdere dagens løsning?

Over tid har forholdene på legevakten blitt kritisert. Det er kommet klager i forhold til ventetid, arbeidspress og arbeidsforhold. I tillegg har prosessen med å bygge ut i nåværende fasiliteter tatt tid i Kristiansand kommune. Leder av legevakten fortalte 3. januar at dersom en utbygging på Eg ble for dyrt eller for komplisert så ville man vurdere en helt ny plassering. Skulle man velge plassering som krever lenger reisetid enn dagens løsning vil være en forringelse av tjenesten for Lillesands innbyggere.

Lillesand har en avtale, sammen med 12 andre kommuner, om felles legevaktordning på Eg i Kristiansand. Nå hører vi at 5 kommuner bryter med dette samarbeidet. Begrunnelsene er litt forskjellige med går mye på manglende service, lang ventetid og lang reisetid.

Når det nå skapes usikkerhet rundt servicen og plasseringen til dagens legevaktordning så kan det jo skape en anledning for diskusjon om hvilken løsning Lillesand ønsker seg. Ønsker vi å videreføre dagens løsning eller ser vi for oss at vi igjen kan etablere en lokal legevaktsordning?

En legevaktsordning er ofte naturlig å knytte til allerede etablerte helsetjenester. I og med at vi står for en storstilt utbygging på Dovre, ville det vært naturlig å tenke seg en legevakt i dette området?
Uansett, et tilbud i Lillesand behøver ikke nødvendigvis å være tilgjengelig hele døgnet, men ses i sammenheng med legevakten i Kristiansand på de tidspunkter etterspørselen er lavest.

Arbeiderpartiet har sendt spørsmål til ordfører: Har kommunen vurdert om det er mulig å reetablere legevakttilbud i Lillesand, eventuelt i samarbeid med Birkenes? Hvilke økonomiske konsekvenser vil en slik endring innebære?

Nå er tidspunktet inne for å utrede og diskutere nye løsninger som kan gi et bedre og mer forutsigbart tilbud til innbyggerne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar