onsdag 11. januar 2017

Pengene til lærere kommer ikke frem - heller ikke i Høyre og Krf styrte Lillesand

Regjeringen skryter av å ha satset på ekstra lærere i norsk grunnskole. 870 millioner har de brukt på denne satsingen de siste to årene. Utdanningsforbundet sentralt har vist at disse pengene ikke har kommet frem og ut i klasserommene.


Dette gjelder også i min kommune, Lillesand

Lillesand kommune er styrt av samme konstellasjon som mellom regjeringspartiene, samt støttepartiet Krf. Det er å forvente at kommuner som har et klart flertall med samme konstellasjon som mellom de som bestemmer i landet, klarer å få ut konkrete satsinger. Så er ikke tilfelle. I Lillesand er det en villet politikk å kutte på lærertettheten.

Som dere ser under så har Lillesand redusert antall årsverk for undervisning fra 2014-2016 med 6 årsverk. Samtidig er elevtallet økt med 34 elever. Altså er lærertettheten betydelig redusert de to årene som regjeringen har lagt inn en betydelig satsing

Når det gjelder 2017 har Lillesand ungdomsskole lagt opp til en reduksjon av 7 stillinger i løpet av skoleåret. Her er 3 av stillingskuttene som følge av færre elever i noen år. 4 stillinger kuttes som følge av at styrkingslærerordningen fra regjeringen ikke videreføres. (Arbeiderpartiet  la inn ekstra midler i vårt alternative budsjett både lokalt og nasjonalt, men ble nedstemt)

I tillegg var der i Lillesand lagt inn en økning på 1 mill i rådmannens forslag i barnetrinnet som følge av økt elevantall. Denne økningen strøk Høyre og KrF i sitt forslag som ble vedtatt i bystyret. Det betyr igjen en nedgang i lærertettheten. Når det nå kommer inn nye midler fra satsingen i statsbudsjettet så har altså vi allerede KUTTET, så nye friske midler vil i beste fall kompensere for dette, men ikke øke lærertettheten. Men her skal midlene kjempes om internt fordi det kommer i rammetilskuddet. (700 000 ekstra)

Dette betyr altså at udanningsforbundet har rett. Satsingen kommer ikke fram. I vår kommune er det brukt til å sørge for lavere eiendomsskatt. Høyre og KrF satser ikke på den mest grunnleggende faktoren i skolen, nemlig lærere i klasserommet, selv ikke når de får ekstra drahjelp fra egen regjering.

 

 

 

 

 


 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar