mandag 3. februar 2020

Agderposten stempler person og overser politikk


Jonas Gahr Støre har ledet Arbeiderpartiet til alt fra 19-41 % på meningsmålingene. Han er seg selv, og er en reflektert ansvarlig politiker. Nå leder han et Arbeiderparti på vei oppover, og som er tydelig på saker som betyr noe for vanlige folk - velferd, jobb og rettferdig klimapolitikk.
Jonas reiser land og strand rundt hele året, faktisk mer enn Trygve Slagsvold Vedum viser opptellinger, og vet hva arbeidsfolk er opptatt av. Kamp mot økende ulikhet mellom folk, og mellom ulike deler av landet.

Det er helt greit at Agderposten kritiserer Gahr Støre. Det tåler han og det tåler vi. 
Men lederen i Agderposten mandag minner mer om en årsgammel kjøkkenbordsamtale hos Arbeiderpartiets uvenner enn en aktuell politisk analyse. Å skrive en hel side om hvordan Jonas fremstår, uten å henvise til politikk eller dagsaktuelle saker, kan i verste forveksles politiske motstanderes propaganda. Det holder ikke for en regionavis.

På den andre siden har Agderposten åpenbart så god sans for Sylvi Listhaugs kommentar om å slippe ut av regjeringsfengsel, at lederskribenten tydeligvis blir fornærmet av Jonas sin humoristiske replikk om fotlenke. Grunnen til Arbeiderpartiets kritikk var jo FrPs politikk. FrP stemte i forrige uke i mot Arbeiderpartiets seks forslag  til å gjøre Norge mer rettferdig. De stemte nei til pensjon fra første krone, nei til kutt i brillestøtteordningen og nei til lærlingplassgaranti.  Da er jo FrP bare lydige støttespillere til Erna Solberg fortsatt, og regjerings-exiten er et spill for galleriet.

Det blir mer sånt spill fra Stortinget. Frp vil være til å kjenne igjen, uten filter. De vil være uten det politiske ansvaret. Men de vil fortsatt være en del av den politiske makten. Vi vil få en videreføring av klassisk høyrepolitikk – med mer sentralisering, privatisering og økte forskjeller. Men det blir mindre forutsigbarhet, mer uklar kurs og mer politisk spill og spetakkel.

Et lite tips til Agderposten er å sette politisk søkelys på politikken. I stedet for å med venstre hånd skrive hvordan de opplever at partilederne fremstår, bør de heller prøve å opplyse leserne om politikkens konsekvenser der ute i virkeligheten.


Cecilie Knibe Kroglund
Leder av Agder Arbeiderparti

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar